Ladataan... Ladataan...

Hiivaleipä

Valmistusaineet 12:lle
6 dl Vesi
40 g Hiiva
1 rkl Sokeri
2 dl Kuidukas kolmen viljan leseseos
10 dl Hiivaleipävehnäjauho
1.5 tl Ruokasuola
Ohjeet

Murusta hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vispilöi joukkoon sokeri (hiivan ruokaa), leseet ja jauhot. Peitä kannella tai liinalla ja anna juuren käydä noin puoli tuntia. Juuri antaa leivälle paremman maun.

Lisää suola ja osa jauhoista. Alusta taikina hyvin käsin tai koneella ja lisää jauhoja vähitellen. Jos haluat tehdä taikinasta sämpylöitä jätä se pehmeämmäksi eli lisää vähemmän jauhoja. Kaada valmis taikina heti jauhotetulle pöydälle ja jaa se kolmeen tasakokoiseen leipään. Painele, vaivaa paloja vähän kämmenellä ja pyörittele ne pitkiksi leiviksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja peitä liinalla. Anna kohota vedottomassa paikassa 20-30 minuuttia.

Tee leipiin terävällä veitsellä muutama viilto. Paista leipiä 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 20-25 minuuttia. Kaada ritilälle tai laudalle jäähtymään.

Vinkki

Yhdestä leivästä tulee noin 12 viipaletta. Voit pakastaa osan leivistä hyvin jäähdytettyinä kokonaisina tai puolikkaina perheen koosta riippuen.

Yksi annos sisältää 166 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":14,"alcohol":0,"protein":28,"carbohydrates":124},"weight":{"fat":1.5,"alcohol":0,"protein":6.55,"carbohydrates":29.42,"saturated_fat":0.17,"sugar":1.34,"fibre":3.72,"salt":0.8},"percent_raw":{"fat":0.08593827336210404,"alcohol":0,"protein":0.16651679689917837,"carbohydrates":0.7475449297387178},"percent":{"fat":9,"alcohol":0,"protein":17,"carbohydrates":75},"total":{"kcal":166,"weight":43.5,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":104.31},"item_type":"recipe","recipe_id":1024206,"servings":12}}

 
Sulje