Ladataan... Ladataan...

Hapankaalipiirakka

Valmistusaineet 8:lle
275 g Piirakkataikina
1 tl Rypsiöljy
5 dl Hapankaali
150 g Omena, ulkomainen, kuorittu
100 g Banaani, kuorittu
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
0.5 kpl Kananmuna, kuoreton
Ohjeet

Ota ruistaikinapakkauksesta toinen levy ja anna sen sulaa kohmeiseksi. Mittaa öljy paistokasariin tai kattilaan ja lisää hapankaali. Sekoita. Leikkaa kuorittu omena ja banaani paloiksi ja lisää kaalin joukkoon. Anna hautua jonkin aikaan välillä sekoittaen.

Kauli sillä välin taikina. Käännä varovasti auki taitoksesta ja kauli leivinpaperin päällä 35x20 cm:n levyksi. Vedä pellin päälle ja nosta kylmään odottamaan. Nosta myös kaali jäähtymään. Kun kaaliseos on jäähtynyt, levitä se pitkittäin kaulitun levyn keskelle noin 8 cm:n leveydelle. Leikkaa sivussa oleva taikina kahden cm:n rihmoiksi. Letitä ne täytteen päälle. Voitele munalla.

Paista 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Nauti sellaisenaan tai lisukkeeksi esim. kinkun, kypsän kalan tms. kanssa. Kastikkeeksi voit tarjota halutessasi kevytkermaviiliä. Voit lisätä kaalin joukkoon esim. suikaloitua kinkkua tai muuta leikkelettä.

Yksi annos sisältää 168 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":63,"alcohol":0,"protein":16,"carbohydrates":89},"weight":{"fat":5.15,"alcohol":0,"protein":2.89,"carbohydrates":16.49,"saturated_fat":4.6,"sugar":5.05,"fibre":1.96,"salt":0.59},"percent_raw":{"fat":0.374278804864315,"alcohol":0,"protein":0.09318681568505549,"carbohydrates":0.5325343794506295},"percent":{"fat":37,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":53},"total":{"kcal":168,"weight":36.730000000000004,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":107.24},"item_type":"recipe","recipe_id":1024065,"servings":8}}

 
Sulje