Ladataan... Ladataan...

Hapanimelä salaatti sitruunasta ja inkivääristä

Valmistusaineet 4:lle
2 kpl (keskik.) sitruunaa
1 kynsi valkosipulin kynttä
10 g Inkivääriä (n 2 cm)
2 tl hunajaa
2 dl sokeria
0.5 tl suolaa
0.5 tl pippuria
1 dl oliiviöljyä
1 kpl paprikaa
1 kpl (keskik.) kurkkua
100 g Mungopavunituja
500 g Punakaalia
1 rkl seesaminsiemeniä
Ohjeet

Raasta yhden sitruunan kuori ja purista kaikista mehu. Mittaa sitruunan kuoriraaste ja mehu, pilkottu valkosipuli, raastettu inkivääri, hunaja ja sokeri kattilaan. Anna seoksen kiehua hetken aikaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä. Lisää öljy.
Paloittele paprika ja kurkku. Leikkaa kaali ohuiksi siivuiksi. Sekoita tarjoilukulhossa paprika, kurkku, idut, kaali ja seesaminsiemenet. Kaada kastike päälle. Anna makujen vetäytyä 20 minuuttia.

Yksi annos sisältää 476 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":226,"alcohol":0,"protein":21,"carbohydrates":229},"weight":{"fat":24.86,"alcohol":0,"protein":5.17,"carbohydrates":56.55,"saturated_fat":3.41,"sugar":54.13,"fibre":6.01,"salt":0.77},"percent_raw":{"fat":0.4754481089622109,"alcohol":0,"protein":0.043938778296033994,"carbohydrates":0.4806131127417552},"percent":{"fat":48,"alcohol":0,"protein":4,"carbohydrates":48},"total":{"kcal":476,"weight":150.9,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":427.78},"item_type":"recipe","recipe_id":1069,"servings":4}}

 
Sulje