Ladataan... Ladataan...

Gratinoidut juurekset

Valmistusaineet 4:lle
3 kpl Bataattia
60 kpl (keskik.) Retikkaa
400 g Parsakaalia
Gratiinikastike
0.5 l vettä
5 rkl vehnäjauhoja
200 g Kevyt sulatejuustoa maun mukaan (esim. 6 % silva)
Ohjeet

Lisäksi tarvitset gratiinikastikkeen maustamiseen rouhaisun valkopippuria ja hyppysellisen suolaa.

Kuori ja lohko bataatti ja retikka. Huuhtele parsakaali ja irrota nupuiksi. Hyödynnä myös parsakaalin varsi kuutioimalla se.
Valmista kastike. Mittaa kattilaan vesi ja vehnäjauhot. Kuumenna seos samalla sekoittaen. Hauduta 10 minuuttia. Lisää sulatejuusto ja mausteet.
Levitä kasvikset uunivuokaan. Kumoa kastike päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20–30 minuuttia.

Yksi annos sisältää 269 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":58,"alcohol":0,"protein":71,"carbohydrates":140},"weight":{"fat":6.19,"alcohol":0,"protein":16.95,"carbohydrates":33.56,"saturated_fat":3.47,"sugar":10.84,"fibre":8.25,"salt":1.28},"percent_raw":{"fat":0.21622761720511438,"alcohol":0,"protein":0.26304178121711974,"carbohydrates":0.5207306015777657},"percent":{"fat":22,"alcohol":0,"protein":26,"carbohydrates":52},"total":{"kcal":268,"weight":80.54,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":534.69},"item_type":"recipe","recipe_id":583,"servings":4}}

 
Sulje