Ladataan... Ladataan...

Eestiläinen kaaliporkkanasalaatti

Valmistusaineet 12:lle
1000 g Valkokaali, keräkaali
500 g Porkkana
4 kynsi Valkosipuli
0.5 dl Rypsiöljy
10 dl Vesi
1 rkl Väkiviinaetikka
1 dl Sokeri
0.5 rkl Merisuola, vuorisuola
Ohjeet

Raasta kaali ja porkkanat ja nosta ne 5 l:n teräskattilaan. Suikaloi valkosipulinkynnet ja sekoita ne sekä öljy kaali- ja porkkanaraasteen joukkoon.

Kiehauta vesi, sokeri, suola ja etikka. Kaada kiehuva liemi salaatin joukkoon, sekoita ja peitä kannella. Anna jäähtyä ja tölkitä. Säilytä kylmässä.

Vinkki

Salaatti säilyy viikkoja ja on herkullista syödä sellaisenaan tai yhdistää muiden raasteiden joukkoon, joten sitä kannattaa tehdä kerralla ko. määrä, jos jääkaapissa vain on tilaa. Koko määrästä riittää ainakin 24 annosta.

Yksi annos sisältää 99 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":38,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":55},"weight":{"fat":3.92,"alcohol":0,"protein":1.34,"carbohydrates":12.9,"saturated_fat":0.21,"sugar":12.77,"fibre":2.86,"salt":0.77},"percent_raw":{"fat":0.38268335622969246,"alcohol":0,"protein":0.05817969054028306,"carbohydrates":0.5591369532300245},"percent":{"fat":38,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":56},"total":{"kcal":99,"weight":34.77,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":222.36},"item_type":"recipe","recipe_id":1024906,"servings":12}}

 
Sulje