Ladataan... Ladataan...

Chili con carne

Valmistusaineet 10:lle
3 kpl sipulia
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl oreganoa
5 kpl valkosipulin kynttä
3 kpl lihaliemikuutiota
3 rkl tomaattipyreetä
2 rkl chilijauhetta
2 dl vettä
800 g tomaattimurskaa
1000 g vähärasvaista jauhelihaa (7 % rasvaa)
2 rkl oliiviöljyä
2 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
Valmistusohjeet

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä muutama minuutti öljyssä tilavassa padassa tai kattilassa. Lisää jauheliha, paloittele se murumaiseksi ja anna saada hiukan väriä. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet ja anna hautua noin 15 minuuttia. Tarkista maku.

Ruoka saa olla tuntuvasti maustettua, sillä lisänä tarjottu riisi tasoittaa makua. Voit siis käyttää mausteita runsaamminkin ja pirskauttaa joukkoon hiukan tabascoa. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä.

Yksi annos sisältää 253 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":105,"alcohol":0,"protein":94,"carbohydrates":54},"weight":{"fat":11.5,"alcohol":0,"protein":23.3,"carbohydrates":13.4},"percent":{"fat":41,"alcohol":0,"protein":37,"carbohydrates":21},"total":{"kcal":253,"weight":48.199999999999996,"percent":100}}}