Ladataan... Ladataan...

Bouillabaisse, ranskalainen kalakeitto

Valmistusaineet 4:lle
1 kpl Sipuli
2 kpl Valkosipulin kynsi
1 kpl Fenkoli
1 rkl Oliiviöljy
10 g Sahrami
1 kpl Appelsiini, punnittu kuorineen, keskik.
1 tlk Tomaattimurska, keskiarvo (400g tlk)
8 dl Vesi
2 dl Valkoviini, puolikuiva, ka
0.3 rkl Chili-tahna
400 g Lohikuutiot, Findus
1 tl Suola, ruokasuola, jodioitu
Reseptin osa 2
3 rkl Jogurtti, turkkilainen
1 kpl Valkosipulin kynsi
Valmistusohjeet

1. Kuori ja paloittele sipuli, valkosipulinkynnet ja perunat. Huuhtele fenkoli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
2. Lämmitä öljy kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota ne läpikuultavaksi. Lisää sahrami ja appelsiinin kuori. Jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Lisää kattilaan appelsiinimehu ja loput ainekset lohta lukuun ottamatta. Hauduta keittoa kannen alla noin 15 minuuttia.
3. Lisää keittoon kala ja keitä toiset 10 minuuttia, kunnes lohi ja perunat ovat kypsiä.
4. Tarjoa valkosipulilla maustetun jogurtin kera.

Vinkki

Bouillabaisse on perinteinen ranskalainen herkku ja siinä voi käyttää monenlaisia kaloja ja mereneläviä oman maun mukaan.

Yksi annos sisältää 398 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":202,"alcohol":36,"protein":94,"carbohydrates":66},"weight":{"fat":22.3,"alcohol":5.1,"protein":23.2,"carbohydrates":16.3},"percent":{"fat":51,"alcohol":9,"protein":24,"carbohydrates":17},"total":{"kcal":397,"weight":66.89999999999999,"percent":100}}}