Ladataan... Ladataan...

Vihreä kukkakaali (romanescu) salaatti

Valmistusaineet 2:lle
150 g Kukkakaali
30 g Paprika punainen
6 kpl Oliivi musta kivetön veteen säilötty
1 rkl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
2 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
0.2 tl Mustapippuri
0.2 tl Merisuola, vuorisuola
Ohjeet

Leikkaa huuhdottu kukkakaali tai romenescu pieniksi kukinnoiksi ja ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi paprika ja puolita oliivit. Nosta kaikki kulhoon ja lisää sitruunamehu, rypsiöljy ja ripaus suolaa. Sekoita hyvin ja anna marinoitua jääkaapissa ½ tuntia tai pidempään. Rouhaise joukkoon vähän mustapippuria ja ripsauta pinnalle maun mukaan vähän merisuolaa.

Vinkki

Jos vierastat kypsentämätöntä kukka-, parsa- tai romanesku-kaalia, kypsennä nuppuja, viipaleita tai paloja hetki höyryssä ja jäähdytä sen jälkeen nopeasti kylmässä vedessä. Jätä kasvikset al dente. Jatka valmistusta kuten edellä.

Tarvitset ruoassa vähemmän suolaa, kun ripsautat sitä pinnalle vasta valmiiseen kylmään tai kuumaan ruokaan. Se ei ole silloin imeytynyt ruokaan, vaan tuntuu suutuntumana paremmin.

Yksi annos sisältää 81 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":60,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":14},"weight":{"fat":6.32,"alcohol":0,"protein":1.59,"carbohydrates":3.34,"saturated_fat":0.59,"sugar":2.25,"fibre":2.46,"salt":0.8},"percent_raw":{"fat":0.7425202749423285,"alcohol":0,"protein":0.083256944824876,"carbohydrates":0.17422278023279555},"percent":{"fat":74,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":17},"total":{"kcal":81,"weight":17.35,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":113.73},"item_type":"recipe","recipe_id":1024268,"servings":2}}

 
Sulje