Ladataan... Ladataan...

Vihreä kasvisvokki

Valmistusaineet 4:lle
100 g Purjosipuli
120 g Ruusukaali
130 g Parsakaali
80 g Lehtiselleri, selleri, varsiselleri
200 g Kesäkurpitsa
30 g Rypsiöljy
0.5 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
Ohjeet

Huuhdo kasvikset. Leikkaa purjo viipaleiksi tai paloiksi. Viipaloi lehtisellerin varret. Poista ruusukaaleista huonot lehdet ja tarvittaessa kanta. Puolita tai viipaloi suurimmat. Paloittele parsakaali pieniksi nupuiksi ja leikkaa kuorittu varsi viipaleiksi, jos sitä on mukana. Puolita kesäkurpitsa pitkittäin ja leikkaa paksuhkoiksi viipaleiksi.

Mittaa rypsiöljy vokkiin tai isoon pannuun ja kuumenna hetki. Lisää purjo ja ruusukaalit ja vokkaa hetken aikaa. Lisää lehtiselleri ja parsakaali ja vokkaa (eli paista kasviksia ahkerasti lastalla käännellen) taas hetken aikaa. Lisää kesäkurpitsapalat ja vokkaa hetki. Lisää tilkka vettä, jos kasvikset ovat kuivia ja anna hautua pari minuuttia kannen alla. Kokeile kypsyys (al dente, rapsakka) ja mausta suolalla ja musta- tai valkopippurilla myllystä parilla kolmella rouhaisulla.

Vinkki

Vihreä vokki sopii hyvin kasvislisukkeksi esim. lohelle, kirjolohelle ja muille kaloille sekä nopeasti pannulla kypsyville lihoille kuten broilerille.

Yksi annos sisältää 101 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":75,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":14},"weight":{"fat":7.95,"alcohol":0,"protein":2.91,"carbohydrates":3.41,"saturated_fat":0.48,"sugar":2.07,"fibre":2.7,"salt":0.8},"percent_raw":{"fat":0.7390257969866312,"alcohol":0,"protein":0.12033449761487872,"carbohydrates":0.14063970539849008},"percent":{"fat":74,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":14},"total":{"kcal":101,"weight":20.32,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":165.98},"item_type":"recipe","recipe_id":1024705,"servings":4}}

 
Sulje