Kuutioi sipuli ja paloittele paprika. Kuullota ne pehmeiksi öljyssä ja anna jäähtyä. Hienonna mantelit rouheeksi tai jauheeksi sauvasekoittimella tai mantelimyllyllä. Kaada kulhoon odottamaan.
Lohko tomaatit kanta poistaen. Nosta sekoituskannuun ja lisää jäähtynyt paprikas-sipuliseos ja soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi. Lisää kylmä kasvisliemi ja mausteet, mantelirouhe tai jauhe ja pyöräytä tasaiseksi. Maista ja mausta. Anna makujen vetäytyä jääkaapissa ½-1 tuntia tai pidempään ja maista uudelleen on tarvetta.
Voit halutessasi ripsauttaa keittoon vähän chilijauhetta.
Nauti keitto kuumennettuna tai kesäkuumalla hyvin jäähdytettynä. Ripottele keiton pinnalle paprika-, tomaatti- tai/ja kurkkukuutioita ja hienonnettua basilikaa. Nauti keitto täysjyväleivän kera.
Kun jätät keitosta veden pois, saat herkullisen kastikkeen. Se sopii hyvin esim. grillatun tai paistetun vaalean kalan kanssa.