Ladataan... Ladataan...

Ricotta-tomaattipiiras

Valmistusaineet 4:lle
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
50 g Juoksevaa margariinia
3 rkl kermaa
Täyte:
1 kpl (pieni) pieni sipuli
1 rkl oliiviöljyä
100 g Ricottajuustoa
3 dl Aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
0.5 dl auringonkukansiemeniä
2 dl kermaa
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1 tl suolaa
2 tl (rouhittu) mustapippuria rouheena
Ohjeet

Kerman sijaan voit käyttää kasvirasvasekoitetta (Ruoka Flora) sekä pohjaa valmistettaessa, että täytteeseen.

Tee pohja. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita joukkoon margariini. Lisää kerma. Sekoita taikinaksi. Älä vaivaa! Muuten pohjasta tulee sitkeä. Painele taikina voideltuun vuokaan. Silppua sipuli. Ruskista öljyssä paistinpannussa. Levitä suikaleet pohjan päälle.
Jätä 5-7 tomaattia koristeeksi. Pilko loput pikku paloiksi. Sekoita muna, kerma, ricotta, auringonkukan siemenet, tomaattipalat ja pippuri. Kaada seos pohjan päälle. Koristele. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia eli kunnes täyte on hyytynyt.

Yksi annos sisältää 695 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":447,"alcohol":0,"protein":60,"carbohydrates":188},"weight":{"fat":49.53,"alcohol":0,"protein":15.09,"carbohydrates":47.02,"saturated_fat":21.98,"sugar":10.46,"fibre":5.34,"salt":3.26},"percent_raw":{"fat":0.64211968680593,"alcohol":0,"protein":0.08694529547179425,"carbohydrates":0.2709350177222757},"percent":{"fat":64,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":27},"total":{"kcal":696,"weight":152.68,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":230.34},"item_type":"recipe","recipe_id":436,"servings":4}}

 
Sulje