Ladataan... Ladataan...

Raparperikiisseli hedelmäsokerilla ja maitoa

Valmistusaineet 4:lle
200 g Raparperi
5 dl Vesi
2 rkl Sokeri
3 rkl Perunajauho
2 rkl Hedelmäsokeri
0.5 dl Vesi
6 dl Rasvaton maito
Ohjeet

Huuhdo raparperit, poista kanta ja kuori tarvittaessa. Leikkaa viipaleiksi. Mittaa kattilaan vesi ja raparperipalat ja 2 rkl sokeria. Keitä raparperit pehmeiksi. Nosta pois levyltä.

Sekoita perunajauhot runsaaseen puoleen desiin kylmää vettä. Kaada suurus ohuena nauhana raparperiliemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nosta takaisin levylle ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Kaada kiisseli jäähtymään vadille tai kulhoon. Ripottele n.2 rkl hedelmäsokeria pinnalle, kun kiisseli on jäähtynyt vähän.

Vinkki

Tarjoa haaleana tai jäähtyneenä kylmän maidon kera.

Valmista raparperikeitto saman ohjeen mukaan, mutta käytä perunajauhoja vain puolet kiisselin jauhomäärästä eli 1½ rkl. Keiton energiamäärä annosta kohden on 83 kcal maidon kanssa nautittuna. Keitto sopii hyvin myös maitoon keitetyn puuron kanssa tarjottavaksi. Raparperiruokien yhteydessä on hyvä nauttia aina maitotaloustuotteita raparperin sisältämän oksaalihapon vuoksi.

Yksi annos sisältää 144 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":2,"alcohol":0,"protein":21,"carbohydrates":121},"weight":{"fat":0.21,"alcohol":0,"protein":5.01,"carbohydrates":29.05,"saturated_fat":0.15,"sugar":20.15,"fibre":0.81,"salt":0.18},"percent_raw":{"fat":0.013546181253397132,"alcohol":0,"protein":0.14503926225826136,"carbohydrates":0.8414145564883415},"percent":{"fat":1,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":84},"total":{"kcal":144,"weight":55.56,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":358.13},"item_type":"recipe","recipe_id":1024158,"servings":4}}

 
Sulje