Ladataan... Ladataan...

Ranskalainen maalaispatee ja keitetyt perunat

Valmistusaineet 12:lle
500 g Luutonta sianlihaa
500 g luutonta lampaanlihaa
400 g Broilerin maksaa
2 kpl sipulia
4 kynsi valkosipulinkynttä
2.5 dl vettä
2 rkl Vasikanfondia (noin 2 rkl)
1 dl vehnäjauhoja
2 kpl kananmunaa
2 tl suolaa
0.5 tl (jauhettu) valkopippuria
1 dl sokeria
2 rkl timjamia
20 kpl Paprikatäytteisiä vihreitä oliiveja
Lisäkkeeksi
24 kpl perunoita
Ohjeet

Kiehuta vesi ja fondi. Hienonna lihat, maksa, sipulit ja valkosipulinkynnet monitoimikoneessa karkeaksi rouheeksi. Lisää munat, lihaliemi, vehnäjauhot ja mausteet. Käytä konetta vielä muutama sekunti, jotta ainekset sekoittuvat.
Kaada taikina voideltuun pateevuokaan tai pitkänomaiseen kakkuvuokaan. Painele oliivit sinne tänne taikinaan. Tasoita pinta. Kypsennä peitettynä vesihauteessa 175 asteessa 1,5–2 tuntia.
Tarjoa keitetyjen perunoiden sekä mustaherukkahillon ja rapean leivän kanssa.

Yksi annos sisältää 428 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":174,"alcohol":0,"protein":116,"carbohydrates":138},"weight":{"fat":19.26,"alcohol":0,"protein":28.9,"carbohydrates":34.44,"saturated_fat":6.76,"sugar":8.38,"fibre":2.02,"salt":1.76},"percent_raw":{"fat":0.4061762193012739,"alcohol":0,"protein":0.2709234686945282,"carbohydrates":0.32290031200419805},"percent":{"fat":41,"alcohol":0,"protein":27,"carbohydrates":32},"total":{"kcal":428,"weight":101.52,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":320.61},"item_type":"recipe","recipe_id":1189,"servings":12}}

 
Sulje