Ladataan... Ladataan...

Punainen kaali-linssikeitto

Valmistusaineet 4:lle
1 kpl Kaalia
1 kpl sipulia
1 kpl porkkanaa
1 kynsi valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä kuullottamiseen
1.5 l vettä
2 kpl kasvisliemikuutiota
10 tl Tomaattipyreetä
0.5 dl sokeria
1.5 dl punaisia linssejä
0.5 tl (rouhittu) rouhittua mustapippuria
Ohjeet

Lisäksi tarvitset maustamiseen tuoretta timjamia ja kirveliä hienonnettuna sekä halutessasi suolaa.

Suikaloi kaali. Kuori ja paloittele sipuli, porkkana ja valkosipuli pieniksi. Pane kasvispalat isoon kattilaan öljyn kanssa ja kuullota pari minuuttia. Lisää kaali, vesi, tomaattipyree, sokeri ja murennetut liemikuutiot. Peitä kattila kannella ja anna kiehua hiljalleen noin 15–20 minuuttia. Lisää hyvin huuhdellut linssit ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta keitto ja lisää tarvittaessa suolaa.

Yksi annos sisältää 264 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":47,"alcohol":0,"protein":51,"carbohydrates":166},"weight":{"fat":4.83,"alcohol":0,"protein":11.79,"carbohydrates":38.12,"saturated_fat":0.99,"sugar":23.75,"fibre":8.91,"salt":2.56},"percent_raw":{"fat":0.1788445967239262,"alcohol":0,"protein":0.19397631188340958,"carbohydrates":0.6271790913926641},"percent":{"fat":18,"alcohol":0,"protein":19,"carbohydrates":63},"total":{"kcal":265,"weight":90.94999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":718.25},"item_type":"recipe","recipe_id":1517,"servings":4}}

 
Sulje