Ladataan... Ladataan...

Peruna-parsa-salaattijuusto 3% -salaatti

Valmistusaineet 6:lle
300 g Parsa, tankoparsa
480 g Peruna, punnittu kuorineen, keitetty, suolaton
25 g Salottisipuli
0.25 tl Merisuola, vuorisuola
2 rkl Valkoviinietikka
200 g Surimi
200 g Kevyt 3 % salaattijuusto kuutioina suolavedessä
150 g Kurkku
180 g Tomaatti
0.3 tl Mustapippuri
100 g Lehtisalaatti
0 g Ruohosipuli
6 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
Ohjeet

Huuhdo parsat ja napsauta kovat kantaosat peukaloiden ja etusormien välissä pois. Tai leikkaa kantaosat pois. Nosta parsat kiehuvaan suola- ja sokeriripauksella maustettuun kiehuvaan veteen. Esim. paistokasari on hyvä keittoastia. Keitä 3-6 minuuttia kiehumispisteestä. Kokeile välillä, ettei parsoista tule liian pehmeitä. Nosta parsat varovasti heti kylmään veteen jäähtymään ja edelleen jäähtyneinä pyyheliinan päälle valumaan.

Silppua sipuli oikein hienoksi ja nosta isoon kulhoon. Sekoita joukkoon suola, viinietikka ja öljy. Kuori kylmät perunat ja kuutioi ne ja nosta sipulin päälle. Leikkaa parsat vinottain paloiksi. Ota muutama nuppuosa erikseen koristeluun. Suikaloi kurkku ja nosta perunoiden päälle. Lohko tai kuutioi tomaatit.

Valuta juustokuutiot hyvin. Lisää loput raaka-aineet kulhoon ja sekoita varovasti. Levitä salaatin lehdet laakean tarjoiluvadin reunoille ja kumoa salaatti päälle ja koristele parsan nupuilla.

Vinkki

Kun teet salaattia isommalle joukolle esim. juhliin, sekoita vain parin ko. annoksen raaka-aineet aina kerrallaan, ettei salaatti "nuhjaannu".

Yksi annos sisältää 180 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":58,"alcohol":0,"protein":59,"carbohydrates":63},"weight":{"fat":6.41,"alcohol":0,"protein":14.71,"carbohydrates":15.81,"saturated_fat":0.95,"sugar":3.06,"fibre":3.25,"salt":1.38},"percent_raw":{"fat":0.32084011314992367,"alcohol":0,"protein":0.32728698859321936,"carbohydrates":0.351872898256857},"percent":{"fat":32,"alcohol":0,"protein":33,"carbohydrates":35},"total":{"kcal":179,"weight":45.57000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":282.41},"item_type":"recipe","recipe_id":1024418,"servings":6}}

 
Sulje