Ladataan... Ladataan...

Parsaa valkoviinikastikkeen kera

Valmistusaineet 4:lle
2 kpl parsanippua
3 rkl oliiviöljyä
1 dl pinjansiemeniä
Kastike
2 dl ruoanvalmistukseen tarkoitettua soijakermaa (1 prk alpro cuisinea)
0.5 dl kuivaa valkoviiniä
Ohjeet

Lisäksi tarvitset suolaa ja pippuria parsan ja kastikkeen maustamiseen.
Paahda pinjansiemenet kullankeltaisiksi kuivalla teflonpannulla. Rouhi sitten karkeasti.
Valmista kastike. Sekoita soijakerma ja viini. Keitä kokoon paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes seos on kutistunut puoleen. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa parsoista pois kuivunut tyvi. Kuori perunankuorimaveitsellä ohuelti, jos kuori tuntuu sitkeältä. Valele öljyllä. Kuumenna paistin- tai parilapannu, ja kypsennä parsoja molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kypsiä. Älä päästä veltostumaan! Mausta suolalla ja pippurilla.
Aseta parsat lautaselle. Valuta päälle kastiketta, ja ripottele pintaan pinjansiemenrouhetta. Tarjoile heti.

Vinkki

Kun käytät soijakermaa, kastike sopii tarkoillekin kasvisruokailijoille. Soijasta on muillekin hyötyä: tutkimusten mukaan se vähentää verisuonitautien ja rintasyövän riskiä.

Yksi annos sisältää 362 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":262,"alcohol":8,"protein":45,"carbohydrates":47},"weight":{"fat":29.33,"alcohol":1.14,"protein":11.33,"carbohydrates":11.88,"saturated_fat":3.52,"sugar":10,"fibre":5.12,"salt":0.01},"percent_raw":{"fat":0.7237160462518079,"alcohol":0.02183046944076986,"protein":0.12422462422119715,"carbohydrates":0.13022886008622522},"percent":{"fat":72,"alcohol":2,"protein":12,"carbohydrates":13},"total":{"kcal":362,"weight":72.33000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":267.63},"item_type":"recipe","recipe_id":484,"servings":4}}

 
Sulje