Ladataan... Ladataan...

Omenakakku (gluteeniton,maidoton)

Valmistusaineet 8:lle
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
0.5 dl Sokeri
80 g Gluteeniton jauhoseos
0.8 dl Perunajauho / perunasuurimo / perunatärkkelys
1 tl Leivinjauhe
2 dl Mantelilastu
0.5 dl Omenamehu, omenatäysmehu
0.5 dl Rypsiöljy kylmäpuristettu
2 rkl Sokeri
2 tl Kaneli
300 g Omena, kotimainen, kuorittu
Ohjeet

Huuhdo omenat (2-3 kpl) ja poista niistä keskusta omenaporalla.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 23 cm) leivinpaperilla ja sipaise siihen vähän öljyä mittaamastasi määrästä tai käytä Gourmanda ruoanlaittopaperia.

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi 4-5 min. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe paakut painellen. Sekoita seos nostellen vaahdon joukkoon ja lisää mantelilastut, omenamehu ja öljy. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Ripottele kakkutaikinan pinnalle keskenään sekoitettu sokeri ja kaneli. Painele omenasuikaleet taikinan sisään, niin että kuori puoli jää näkyviin.

Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä ennen leikkaamista.

Vinkki

Jos maito sopii sinulle, voit vaihtaa omenamehun maitoon. Voit jakaa taikinan ja omenasuikaleet myös muffinssivuokiin.

Kakku on unelmaisen ilmava, kunhan vatkaat munat hyväksi vaahdoksi (4-5 min). Kakku säilyy mehevänä 3-4 päivää.

Yksi annos sisältää 224 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":99,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":111},"weight":{"fat":10.88,"alcohol":0,"protein":3.5,"carbohydrates":27.43,"saturated_fat":0.86,"sugar":13.19,"fibre":2.32,"salt":0.27},"percent_raw":{"fat":0.4417267192672549,"alcohol":0,"protein":0.06320934597482357,"carbohydrates":0.4950639347579216},"percent":{"fat":44,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":50},"total":{"kcal":224,"weight":58.45,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":97.25},"item_type":"recipe","recipe_id":1024236,"servings":8}}

 
Sulje