Ladataan... Ladataan...

Mascarpone-pipari

Valmistusaineet 100:lle
Taikina
0.75 dl siirappia
1 tl kanelia
0.5 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl suolaa
250 g Voita tai leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
6.5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
Täytteeksi
100 g Mascarpone-juustoa
0.5 dl tomusokeria
Ohjeet

Taikinasta saa noin 100 kpl pipareita. (Jaa ohje tarvittaessa esimerkiksi kahdella, jos haluat tehdä pienemmän annoksen pipareita.)

Piparkakkujen väliin pannaan täytteeksi tomusokerilla maustettua mascarponejuustoa.

Kiehauta siirappi ja mausteet. Nosta seos jäähtymään.
Vaahdota margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää vaahtoon mausteseos ja muna.
Yhdistä sooda vehnäjauhoihin ja siivilöi joukkoon.
Anna taikinan makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kaaviloi taikinasta leivinpaperin välissä tasainen levy. Paina muotilla kuvioita. Paista piparit 225-asteisessa uunissa kullanruskeiksi.
Täytä halutessasi tomusokerilla makeutetulla mascarponejuustolla. Kaikkia pipareita ei kannata täyttää heti. Piparit säilyttävät rapeutensa parhaiten ilman täytettä.

Yksi annos sisältää 47 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":22,"alcohol":0,"protein":2,"carbohydrates":23},"weight":{"fat":2.48,"alcohol":0,"protein":0.61,"carbohydrates":5.85,"saturated_fat":1.51,"sugar":2.83,"fibre":0.17,"salt":0.13},"percent_raw":{"fat":0.46322227911542474,"alcohol":0,"protein":0.05040065400844242,"carbohydrates":0.4863770668761329},"percent":{"fat":46,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":49},"total":{"kcal":48,"weight":13.58,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":11.58},"item_type":"recipe","recipe_id":594,"servings":100}}

 
Sulje