Ladataan... Ladataan...

Lohi-fenkolitorttu

Valmistusaineet 6:lle
Päälle:
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
2 pkt Maustamatonta vähärasvaista tuorejuustoa
0.5 tl (jauhettu) valkopippuria
0.5 tl suolaa
0.5 dl ruohosipulia
Pinnalle:
1 dl (raastettu) juustoraastetta
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1 tl seesaminsiemeniä
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1.5 dl perunahiutaleita
1.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
25 tl Margariinia
0.5 dl pestokastiketta
1 dl vettä
Täyte:
600 g Kirjolohta
1 tl suolaa
1 kpl (keskik.) purjosipuli
1 tl sitruunapippuria
Ohjeet

Lisäksi tarvitset täytteeseen 2 fenkolia sekä päälle 1-2 rkl piparjuuritahnaa.

Voit käyttää perunahiutaleiden sijaan 4 rkl muusijauhetta.

Leikkaa ruodoton ja nahaton kalafilee kuutioiksi. Mausta ne suolalla ja sitruunapippurilla. Anna maustua sen aikaa, kun teet taikinan ja täytteen.
Sekoita taikinan kuivat aineet. Lisää pehmeä rasva ja sekoita murumaiseksi. Lisää pestokastike ja kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä kylmässä 10–15 minuuttia.
Leikkaa fenkolit ohuiksi lohkoiksi ja siitä poikittain silpuksi. Halkaise purjo, huuhdo ja viipaloi. Hauduta fenkolisilppua sekä purjoviipaleita laakeassa astiassa mikrossa täydellä teholla 3–5 minuuttia. Anna jäähtyä.
Ota neljäsosa taikinasta erilleen koristelua varten. Kauli lopputaikina ohueksi levyksi ja nosta se irtoreunaiseen, voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 24–26 cm.
Painele taikinaa kädellä niin, että se nousee reilusti yli vuoan reunojen puolivälin.
Levitä vuokaan puolet kalakuutioista ja puolet kasvisseoksesta. Tee toinen kerros samoin.
Vatkaa tuorejuustoon piparjuuritahna, munat ja mausteet. Lisää ruohosipulit ja kaada seos vuokaan. Ripota päälle juustoraastetta.
Kauli koristetaikina ohueksi levyksi ja ota siitä esim. kalamuotilla kuvioita ja asettele piirakan pinnalle. Leikkaa levystä taikinapyörällä kapeat nauhat reunoille. Voitele koristeet munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Nosta vuoka pellille leivinpaperin päälle. Jos liitoskohdasta valuu rasvaa, se ei pääse käryämään uunin pohjalle. Paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 35–40 minuuttia. Peitä foliolla kypsymisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa.
Tarjoa haalean lämpimänä esim. kurkku-punasipulisalaatin kanssa.

Yksi annos sisältää 785 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":510,"alcohol":0,"protein":101,"carbohydrates":174},"weight":{"fat":57.15,"alcohol":0,"protein":25.48,"carbohydrates":43.81,"saturated_fat":15.66,"sugar":2.3,"fibre":2.85,"salt":2.95},"percent_raw":{"fat":0.6498224261154271,"alcohol":0,"protein":0.1287635735384721,"carbohydrates":0.2214140003461009},"percent":{"fat":65,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":22},"total":{"kcal":785,"weight":150.2,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":335.71},"item_type":"recipe","recipe_id":260,"servings":6}}

 
Sulje