Ladataan... Ladataan...

Lihapullapata

Valmistusaineet 4:lle
1 kpl Sipuli
400 g Jauheliha naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 %
200 g Jauheliha sika-nauta
1 kpl Kananmuna, kuoreton
1 tl Ruokasuola
0.25 tl Mustapippuri
3 tl Oliiviöljy
1 kynsi Valkosipuli
2 tl Fenkoli kuivattu
400 g Tomaattimurska
2.5 dl Vesi
0.5 kpl Kanaliemikuutio
400 g Valkoiset pavut tomaattikastikkeessa
450 g Kesäkurpitsa zucchini
PÄÄLLE:
1.5 dl Basilika, tuore
Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita puolet sipulista, jauheliha, kananmuna, suola ja pippuri keskenään.

Pyöritä massasta kostein sormin 16 kpl lihapullia.

Paista lihapullat erissä, öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Siirrä sivuun.

Lisää öljyä pannulle. Kuori ja murskaa valkosipuli pannulle, lisää myös fenkoli ja loput sipulista. Paista muutaman minuutin ajan.

Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutiot. Valuta joukkoon pavut, kuutioi mukaan kesäkurpitsa.

Nosta lihapullat joukkoon. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia.

Koristele tuoreella basilikalla.

Yksi annos sisältää 460 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":201,"alcohol":0,"protein":147,"carbohydrates":112},"weight":{"fat":21.62,"alcohol":0,"protein":35.6,"carbohydrates":27.27,"saturated_fat":5.48,"sugar":11.2,"fibre":7.68,"salt":3.16},"percent_raw":{"fat":0.4362452494887842,"alcohol":0,"protein":0.3192418325830527,"carbohydrates":0.24451291792816315},"percent":{"fat":44,"alcohol":0,"protein":32,"carbohydrates":24},"total":{"kcal":460,"weight":112.00999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":565.01},"item_type":"recipe","recipe_id":1024820,"servings":4}}

 
Sulje