Ladataan... Ladataan...

Lihapasteijat

Valmistusaineet 20:lle
8 kpl (2pkt) rahkavoitaikinaa
3 dl puuroutuvaa riisiä
2 l vettä +2 lihaliemikuutiota
500 g jauhelihaa
2 kpl isoa sipulia
5 kpl valkosipulinkynttä
1 pss herne-maissi-paprika (pakaste 200g)
2 dl ranskankermaa (rasvaa 10%)
2 kpl kananmunaa
2.5 tl yrttisuolaa
2 tl hienonnettua mauste- tai mustapippuria
1.5 tl paprikajauhetta
Voiteluun
1 kpl kananmuna
Ohjeet

Keitä riisiä lihaliemessä isossa kattilassa ohjeen mukaan. Valuta lävikössä. Paista kypsymisen aikana jauheliha ja hienonnettu sipuli paistinpannulla. Lisää seos kypsiin suurimoihin. Sekoita täytteen muut aineet sekaan. Tarkista maku sopivaksi.

Kauli taikinalevy isommiksi eli 2 x reunallisen uunipellin kokoisiksi levyiksi. Nosta toinen levyistä uunipellille ja toinen eli kansipuoli saa jäädä vierelle työpöydälle. Nostele uunipellillä olevasta levystä sormin painellen reunoja hieman ylös. Levitä täyte pohjalle ja käännä taikinalevyn toinen puoli täytteen päälle. Painele piirakan kansi kiinni pohjaan.

Voitele kananmunalla ja tee pintaan veitsellä kuvioita tai pistele haarukalla. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 min.

Yksi annos sisältää 405 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":250,"alcohol":0,"protein":44,"carbohydrates":111},"weight":{"fat":27.9,"alcohol":0,"protein":11.07,"carbohydrates":27.74,"saturated_fat":14.88,"sugar":1.54,"fibre":1.85,"salt":1.36},"percent_raw":{"fat":0.6179423853987621,"alcohol":0,"protein":0.10893876695193573,"carbohydrates":0.27311884764930217},"percent":{"fat":62,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":27},"total":{"kcal":405,"weight":86.33999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":242.73},"item_type":"recipe","recipe_id":41492,"servings":20}}

 
Sulje