Ladataan... Ladataan...

Kurpitsansiemensämpylät 1 ann = 2 sämpylää

Valmistusaineet 12:lle
2 dl Kauralese
1 dl Ruislese
3 dl Vesi
3 dl Vesi
50 g Hiiva
0.75 tl Ruokasuola
1 tl Sokeri
10 dl Hiivaleipävehnäjauho
30 g Kurpitsansiemenrouhe
Ohjeet

Mittaa kaurahiutaleet+leseet taikinakulhoon. Kaada kiehuva vesi joukkoon ja sekoita. Anna turvota hetken aikaa ja lisää sen jälkeen kylmä vesi, niin saat kädenlämpöisen nesteen. Murusta sekaan hiiva, lisää sokeri ja suola. Vatkaa hyvin ja ala lisätä vähitellen hiivaleipävehnäjauhoja. Alusta taikina käsin tai koneella pehmeäksi ja kimmoisaksi. Lisää loppuvaiheessa jauhoja vähitellen. Sämpylätaikina saa olla hyvin pehmeää. Lisää puolet kurpitsansemenrouheesta loppuvaiheessa taikinaan. Peitä liinalla ja anna kohota 20-30 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Pyöritä taikina pötköksi ja jaa se kahteen osaan. Pyöritä osat vähän pidemmiksi ja jaa ne edelleen kahteen osaan. Leikkaa kukin 4:stä pötköstä kuuteen tasakokoiseen palaan, kun haluat pieniä tai kolmeen palaan, kun haluat isoja sämpylöitä. Paina palan leikkauspinta kevyesti kurpitsansiemenrouheeseen ja nosta pellille kohoamaan. Annoksesta tulee 2 pellillistä (12 tai 24 kpl). Anna kohota liinan alla 20-30 minuuttia.

Paista 200-225 asteessa uunin keskiosassa pieniä n. 10 min. ja suuria 12-13 min.

Vinkki

Voit pakastaa osan jäähtyneistä sämpylöistä.

Yksi annos sisältää 206 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":32,"alcohol":0,"protein":37,"carbohydrates":137},"weight":{"fat":3.36,"alcohol":0,"protein":8.72,"carbohydrates":32.37,"saturated_fat":0.53,"sugar":0.86,"fibre":5.31,"salt":0.4},"percent_raw":{"fat":0.1553511210275785,"alcohol":0,"protein":0.17925414760530833,"carbohydrates":0.6653947313671132},"percent":{"fat":16,"alcohol":0,"protein":18,"carbohydrates":67},"total":{"kcal":206,"weight":51.55,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":114.65},"item_type":"recipe","recipe_id":1024136,"servings":12}}

 
Sulje