Ladataan... Ladataan...

Kukkakaali-porkkanakeitto

Valmistusaineet 2:lle
200 g Kukkakaali
50 g Sipuli
4 dl Vesi
2 tl Rypsiöljy
100 g Porkkana
1 tl Aromisuola, yrttisuola, suolapitoisuus 71 %
1 prk Rasvaton raejuusto
Ohjeet

Huuhdo kukkakaalin lehdet ja kantaosa hyvin. Paloittele se ja sipuli. Lisää ne ja 1 tl rypsiöljyä kiehuvaan veteen ja keitä pehmeiksi.

Ota tilkka lientä toiseen kattilaan ja kiehauta karkeaksi raastettua porkkanaa pari minuuttia. Soseuta sillä välin kukkakaali- ja sipulipalat sauvasekoittimella.

Kaada porkkanaraaste keitinliemineen keiton joukkoon. Mausta aromi- tai yrttisuolalla ja rypsiöljyllä. Tarkista maku.

Ripottele raejuusto keiton pinnalle.

Vinkki

Nauti ruisleivän kera.

Yksi annos sisältää 155 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":49,"alcohol":0,"protein":72,"carbohydrates":34},"weight":{"fat":5.28,"alcohol":0,"protein":17.44,"carbohydrates":8.31,"saturated_fat":0.57,"sugar":8.1,"fibre":4.08,"salt":2.48},"percent_raw":{"fat":0.315603249223409,"alcohol":0,"protein":0.4635957407930364,"carbohydrates":0.2208010099835545},"percent":{"fat":32,"alcohol":0,"protein":46,"carbohydrates":22},"total":{"kcal":156,"weight":46.26,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":482},"item_type":"recipe","recipe_id":1023953,"servings":2}}

 
Sulje