Ladataan... Ladataan...

Kevyempi täytekakku

Valmistusaineet 20:lle
Kuorrutus
3.5 dl Kerma, vispikerma, 38% rasvaa, vähälakt., isk
2 dl Sokeri
2 tl Vaniljasokeri
1.5 1/2 kpl Persikka, säilyke, sokeriliemessä, puolikas
Pohja
4 kpl Kananmuna
1.5 dl Sokeri
1 dl Vehnäjauho
1 dl Perunajauho/perunasuurimo, perunatärkkelys
1 tl Leivinjauhe
Täyte
250 g Mansikka
0.25 dl Vesi
125 g Sokeri
Ohjeet

Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi esimerkiksi nuolijan avulla nostellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä, ja leikkaa kakkupohja kahteen osaan aaltoteräisellä veitsellä sahaavin liikkein.

Mittaa kattilaan vesi ja kaada kattilaan jäiset mansikat. Kuumenna, kunnes marjat höyryävät. Kaada joukkoon hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä 10 min. rauhallisesti sekoittaen. Jäähdytä hillo.

Levitä mansikkahillo vesitilkalla kostutetulle pohjalevylle, ja laita kansilevy päälle. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto kakun pinnalle ja reunoille, ja koristele kakku säilykepersikan puolikkailla ja nonparelleilla.

Säilytä kakku jääkaapissa tarjoamishetkeen asti.

Yksi annos sisältää 196 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":71,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":116},"weight":{"fat":7.8,"alcohol":0,"protein":2.16,"carbohydrates":28.53,"saturated_fat":4.73,"sugar":23.34,"fibre":0.43,"salt":0.12},"percent_raw":{"fat":0.36385313400748076,"alcohol":0,"protein":0.04480624830524925,"carbohydrates":0.5913406176872701},"percent":{"fat":36,"alcohol":0,"protein":4,"carbohydrates":59},"total":{"kcal":196,"weight":67.11000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":74.08},"item_type":"recipe","recipe_id":203712,"servings":20}}

 
Sulje