Ladataan... Ladataan...

Kesäkurpitsakeittoa kasvislastujen kanssa

Valmistusaineet 4:lle
800 g kesäkurpitsaa
7 dl kasvislientä
3 rkl oliiviöljyä
2 kynsi valkosipulin kynsiä
0.5 rkl (silputtu) tuoreita salvian lehtiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 prk (2 dl) ruokakermaa, rasvaa 5%
1 dl kivennäisvettä
Kasvislastut
1 kpl (keskik.) munakoiso
Lisäksi
4 viipale täysjyväleipää
4 tl margariinia
Ohjeet

Keitto:
Kiehauta kasvisliemi ja jätä odottamaan. Kuori kesäkurpitsat perunankuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Näin saat ohuita, kapeita ja pitkiä suikaleita. Säästä suikaleet myöhempää käyttöä varten. Leikkaa kuoritut kurpitsat noin 5 mm:n viipaleiksi. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet.

Pane valkosipulit, puhtaat salvianlehdet ja oliiviöljy laakeaan kattilaan. Kuumenna hitaasti ja varovaisesti kunnes valkosipuli pn läpikuultavaa. Nosta sipulit pois kattilasta. Valkosipuli ei saa palaa. Lisää lämpöä ja kesäkurpitsapalat. Kuullota, kunnes ne ovat pehmeitä, noin 8-10 minuuttia. Sekoita koko ajan ja varo etteivät ne pala. Lisää oliiviöljyä jos se on tarpeen. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä. Soseuta kesäkurpitsa sauvavatkaimella tai tehosekoittimessa. (Kaada soseutettu seos tehosekoittimesta takaisin kattilaan.)

Lisää kesäkurpitsasoseeseen ensin kasvisliemi sitten kerma, tilkka kerrallaan samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 8-10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Keiton tulsi olla valmiina kermaisen pehmeää. Anna keiton jäähtyä. Kaada sopivaan kulhoon ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka. Lisää kivennäisvesi juuri ennen tarjoilua ja vatkaa keitto pallovatkaimella tai sauvasekoittimella kuohkeaksi.


Kasvislastut:
Huuhdo ja kuivaa munakoiso. Leikkaa poikittain ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kypsennä siinä ensin kesäkurpitsasuikaleet ja sitten munakoisoviipaleet pieni erä kerrallaan, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Valuta keittiöpaperin päällä, mausta suolalla ja ravistele niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Kaada paperisella lautasliinalla vuoratulle vadille. Ruokailijat saavat lisätä lastuja keittoon makunsa mukaan. Tarjoa keiton lisänä hyvää täysjyväleipää.

Yksi annos sisältää 308 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":164,"alcohol":16,"protein":30,"carbohydrates":98},"weight":{"fat":18.04,"alcohol":2.28,"protein":7.43,"carbohydrates":24.32,"saturated_fat":4.71,"sugar":4.28,"fibre":5.23,"salt":2.48},"percent_raw":{"fat":0.5317921551638601,"alcohol":0.052169282738510056,"protein":0.0974055393761766,"carbohydrates":0.31863302272145333},"percent":{"fat":53,"alcohol":5,"protein":10,"carbohydrates":32},"total":{"kcal":308,"weight":68.77000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":617.87},"item_type":"recipe","recipe_id":37593,"servings":4}}

 
Sulje