Ladataan... Ladataan...

Karjalanpaisti

Valmistusaineet 5:lle
300 g Lampaanliha vähärasvainen
300 g Naudanpaisti
300 g Porsaanpaisti vähärasvainen
100 g Porkkana
150 g Sipuli
50 g Palsternakka
50 g Juuriselleri, selleri
0.32 tl Ruokasuola
0.5 tl Maustepippuri
2 kpl Laakerinlehti
8 dl Vesi
Ohjeet

Kuutioi lihat (poista lampaanpaistista näkyvä rasva) ja nosta ne kannelliseen uunipataan. Leikkaa juurekset kuutioiksi ja lisää pataan. Lisää myös mausteet sekä vettä sen verran, että raaka-aineet lähes peittyvät. Hauduta karjalanpaistia uunissa ensin 225 asteessa ilman kantta, kunnes pinta saa väriä ja sitten 150 asteessa kannen alla 2-3 tuntia.

Vinkki

Valmista karjalanpaisti jo edellisenä päivänä päivälisen valmistuksen yhteydessä, jäähdytä, pakasta osa esim. evääksi otettavaksi ja tarjoile osa seuraavana päivänä, jolloin se vaatii vain lämmityksen.

Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera.

Yksi annos sisältää 295 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":111,"alcohol":0,"protein":169,"carbohydrates":15},"weight":{"fat":12.25,"alcohol":0,"protein":42.02,"carbohydrates":3.86,"saturated_fat":4.4,"sugar":3.2,"fibre":1.94,"salt":1.27},"percent_raw":{"fat":0.37538397282383945,"alcohol":0,"protein":0.5721118109419032,"carbohydrates":0.05250421623425737},"percent":{"fat":38,"alcohol":0,"protein":57,"carbohydrates":5},"total":{"kcal":295,"weight":68.94,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":410.76},"item_type":"recipe","recipe_id":1023476,"servings":5}}

 
Sulje