Ladataan... Ladataan...

Italialainen sienirisotto

Valmistusaineet 4:lle
1 rkl oliiviöljyä
1 kpl keltasipuli
4 kynsi valkosipulin kynsiä
4 dl italialaista risottoriisiä
40 g Liotettuja kuivattuja tatteja (liotusvesi säästetään)
2 dl kuivaa valkoviiniä
10 dl vasikanfondista valmistettua, kiehuvaa lihalientä
0.5 tl suolaa
0.25 tl mustapippuria
Lisäksi
5 rkl (raastettu) raastettua parmesaania
Ohjeet

Kuullota öljyssä ensin silputtu sipuli ja murskattu valkosipuli. Lisää sekaan riisi ja sekoita, kunnes jyvät ovat läpikuultavia. Lisää sienet ja valkoviini. Anna kiehua, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää kuuma lihaliemi vähän kerrallaan, jolloin se imeytyy hyvin riisiin. Riisi on sopivan kypsää, kun sen sisus tuntuu hampaiden välissä edelleen hiukan kovalta. Keittoaikaa tähän kuluu noin 17 minuuttia. Lisää sekaan parmesaaniraaste, ja tarjoa heti rapean maalaisleivän kera.

Yksi annos sisältää 431 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":61,"alcohol":32,"protein":43,"carbohydrates":295},"weight":{"fat":6.82,"alcohol":4.55,"protein":10.88,"carbohydrates":73.84,"saturated_fat":2.07,"sugar":3.99,"fibre":3.96,"salt":0.87},"percent_raw":{"fat":0.14208453225602716,"alcohol":0.07369910737931946,"protein":0.10073869668170683,"carbohydrates":0.6834776636829465},"percent":{"fat":14,"alcohol":7,"protein":10,"carbohydrates":68},"total":{"kcal":432,"weight":106.97999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":424.09},"item_type":"recipe","recipe_id":5815,"servings":4}}

 
Sulje