Ladataan... Ladataan...

Hedelmä-mantelileipä

Valmistusaineet 24:lle
a) illalla
4 dl vettä
12 kpl (iso) viikunaa paloiteltuna
3 dl rusinoita
3 dl ruisjauhoja, karkeita
b) aamulla
1.5 dl vettä
0.5 dl ruokaöljyä
1.5 tl suolaa
1 viipale sitruunan raastettu kuori
2 tl kanelia
2 dl manteleita
3 dl grahamjauhoja
6 dl erikoisvehnäjauhoja
B) aamulla
25 g Hiivaa
Ohjeet

a) Illalla kiehauta vesi ja kaada se kulhoon. Lisää viikunat, rusinat ja jauhot. Anna seistä peitettynä seuraavaan päivään.
b) Aamulla kiehauta vesi ja sekoita se kulhossa olevien aineiden joukkoon. Liota hiiva taikinanesteeseen. Lisää öljy, suola, raastettu sitruunankuori, kaneli, mantelit, grahamjauhot sekä suurin osa vehnäjauhoista.
Alusta taikinaa koneessa noin 4 minuuttia. Anna taikinan kohota peitettynä noin tunnin ajan.
Vaivaa taikinaa hetki koneessa. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja leivo siitä kaksi leipää. Pane leivät voideltuihin vuokiin. Anna niiden kohota peitettyinä kaksinkertaisiksi eli 40 - 50 minuuttia.
Kuumenna uuni 250 asteeseen.
Pane vuoat uunin alimmalle tasolle ja vähennä lämpö 200 asteeseen. Paista leipiä 25 - 30 minuuttia.
Kumoa leivät vuoista ja voitele ne vedellä. Anna jäähtyä pyyhkeeseen käärittyinä.

Yksi annos sisältää 200 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":54,"alcohol":0,"protein":23,"carbohydrates":123},"weight":{"fat":5.79,"alcohol":0,"protein":5.57,"carbohydrates":29.95,"saturated_fat":0.47,"sugar":9.86,"fibre":4.41,"salt":0.39},"percent_raw":{"fat":0.2684604222912633,"alcohol":0,"protein":0.11468341250059542,"carbohydrates":0.6168561652081412},"percent":{"fat":27,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":62},"total":{"kcal":200,"weight":56.44,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":82.27},"item_type":"recipe","recipe_id":37738,"servings":24}}

 
Sulje