Ladataan... Ladataan...

Friteeratut neulamuikut ja perunoita

Valmistusaineet 4:lle
20 kpl Puhkottuja neulamuikkuja
0.5 dl olutta
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
2 dl vehnäjauhoja
5 g Ruokasoodaa (noin 1 tl)
1 dl ruokaöljyä (noin)
Lisäksi
8 kpl (keskik.) perunoita
Ohjeet

Käytä tarpeen mukaan sopiva määrä suolaa.

Pyyhi kalat talouspaperilla puhtaiksi ja ripottele niiden päälle suolaa. Valmista friteeraustaikina sekoittamalla keskenään olut ja kananmuna.
Yhdistä keskenään jauho, suola ja ruokasooda. Sekoita jauhoseokseen ensin puolet nesteestä ja lisää sitten loput. Sekoita taikina tasaiseksi. Kuumenna öljy 175-asteiseksi tai testaa lämpötila vaalealla leivällä. Pudota pala leipää öljyyn. Mikäli se muuttuu minuutissa kauniin ruskeaksi. öljy on sopivaa.
Upota muikut taikinaan. Kypsennä vähissä erissä kullankeltaisiksi. Nosta kalat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

Yksi annos sisältää 565 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":258,"alcohol":3,"protein":125,"carbohydrates":179},"weight":{"fat":28.47,"alcohol":0.45,"protein":30.94,"carbohydrates":44.3,"saturated_fat":3.71,"sugar":1.21,"fibre":2.34,"salt":0.96},"percent_raw":{"fat":0.4573072286231695,"alcohol":0.0056217247229436475,"protein":0.22086240176977462,"carbohydrates":0.31620864488411216},"percent":{"fat":46,"alcohol":1,"protein":22,"carbohydrates":32},"total":{"kcal":565,"weight":112.37999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":327.5},"item_type":"recipe","recipe_id":896,"servings":4}}

 
Sulje