Ladataan... Ladataan...

Aprikooseja ja lammasta

Valmistusaineet 4:lle
400 g Lammaspaistia
2 kpl valkosipulin kynttä
1 dl appelsiinin mehua
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl tuoretta korianteria
1 tl juustokuminaa
1 tl muskottia
1 kpl sipulia
12 kpl kuivattuja aprikoosija
5 kpl kuivattua viikunaa tai taateleita pilkottuna
3 dl lihalientä
0.25 tl suolaa
0.25 tl pippuria
Lisäksi
4 dl riisiä
Valmistusohjeet

Sekoita appelsiinimehu, kaksi ruokalusikallista öljyä, valkosipuli, korianteri ja mausteet marinadiksi. Kuutioi liha ja anna sen marinoitua yön yli jääkaapissa.
Kuumenna kaksi ruokalusikallista öljyä padassa ja kuullota silputtu sipuli siinä. Ota talteen lihan marinadi. Nosta lihapalat pataan ja paista. Lisää marinadi, aprikoosit ja niiden liotusvesi, viikunat, lihaliemi, suolaa ja pippuria. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin tunnin ajan, kunnes lammas on aivan pehmeää.

Vinkki

Tarjoa riisin, bulgurin tai kuskusin kanssa.

Yksi annos sisältää 828 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":300,"alcohol":0,"protein":158,"carbohydrates":370},"weight":{"fat":32.9,"alcohol":0,"protein":39.2,"carbohydrates":91.6},"percent":{"fat":36,"alcohol":0,"protein":19,"carbohydrates":45},"total":{"kcal":829,"weight":163.7,"percent":100}}}