Ladataan... Ladataan...

Ruiskuorinen hapankaalipiirakka

Valmistusaineet 10:lle
1 pkt ruispiirakka- (500 g) tai ruisperunataikinaa (400 g)
a) Täyte
0.5 rkl ruokaöljyä
1 kpl omenaa
1 kpl kypsää banaania
1 tl kuminoita tai yrttejä
A) täyte
300 g Hapankaalia
250 g Herkkusieniä tai noin1 dl pakastettuja (herkku)tatteja
b) Voiteluun
1 kpl munaa
c) Pinnalle
1 tl seesaminsiemeniä
Ohjeet

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Huuhdo hapankaali juoksevan veden alla siivilässä, jos kaali on mielestäsi liian hapanta. Hauduta kaalia hetki öljyssä kattilassa. Lisää kuorittu kuutioitu omena ja banaani ja hauduta pehmeiksi. Sekoita lopuksi joukkoon viipaleina ilman rasvaa paistetut sienet. Anna täytteen jäähtyä ja sekoita joukkoon persiljasilppu.
Nosta sulaneet taikinalevyt (ruispiirakkataikina) päällekkäin tai nipistä ne hyvin kiinni toisiinsa pitkiltä sivuilta. Kauli taikina 40 x 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Nosta levy leivinpaperille ja jos on aikaa, anna sen levähtää hetki kylmässä.
Levitä täyte taikinalevyn keskelle. Leikkaa reunat (ei aivan täytteeseen saakka) kohtisuoraan noin 2 cm:n rimpsuiksi ja letitä ne kauniisti täytteen päälle. Voitele munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Paista noin 225 asteessa 30–35 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tasolla.
Tarjoa lämpimänä esim. tomaattisalaatin kanssa.

Yksi annos sisältää 217 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":105,"alcohol":0,"protein":17,"carbohydrates":95},"weight":{"fat":11.56,"alcohol":0,"protein":4.3,"carbohydrates":23.37,"saturated_fat":5.63,"sugar":4.8,"fibre":3.6,"salt":0.46},"percent_raw":{"fat":0.48452090265848813,"alcohol":0,"protein":0.08011314726878055,"carbohydrates":0.4353659500727314},"percent":{"fat":48,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":44},"total":{"kcal":218,"weight":53.720000000000006,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":134.18},"item_type":"recipe","recipe_id":1423,"servings":10}}

 
Sulje