Ladataan... Ladataan...

Riimihärkää ja maa-artisokkamoussea

Valmistusaineet 4:lle
4 kpl (keskik.) Naudansisäfileetä
3 rkl karkeaa suolaa
2 tl kuivattua timjamia
2 tl kuivattua basilikaa
1 kynsi hienonnettua valkosipulin kynttä
2 tl (rouhittu) ruohittua mustapippuria
2 rkl konjakkia
maa-artisokkamousse
0.5 tl suolaa
1 lehti liivatetta liotettuna
1 dl kevyt-ranskankermaa
3 rkl (silputtu) hienonnettua persiljaa
Maa-artisokkamousse
1 kpl Kuorittuja maa-artisokkia (4 dl)
Ohjeet

Pakastamiseen:
1 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim. timjamia, persiljaa ja basilikaa

Puhdista filee kalvoista. Hiero kaikki mausteet huhmaressa sekaisin ja lisää konjakki. Hiero mausteseos lihan pintaan ja pane liha muovipussiin. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan välillä käännellen. Poista pinnalta mausteet ja hiero pinnalle uudet hienonnetut yrtit. kääri liha tiiviisti kelmuun ja pakasta. Leikkaa kohmeisesta fileestä terävällä veitsellä ohuita viipaleita. Ota liha noin 10 -15 minuuttia ennen leikkaamista huoneenlämpöön. Tarjoa maa-artisokkamoussen kanssa.

Valmista maa-artisokkamousse näin:
Keitä kuoritut maa-artisokat suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
Soseuta maa-artisokat sauvasekoittimella tai siivilän läpi puristaen. Sekoita joukkoon liotetut liivakot ja mausta suolalla. Anna hieman jäähtyä ja lisää sitten ranskankerma ja persilja. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Muotoile kuumaan veteen kostutetuilla lusikoilla ”pallukoita”.

Yksi annos sisältää 217 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":72,"alcohol":18,"protein":115,"carbohydrates":12},"weight":{"fat":7.86,"alcohol":2.48,"protein":28.19,"carbohydrates":3.05,"saturated_fat":4.15,"sugar":1.39,"fibre":1.26,"salt":14.94},"percent_raw":{"fat":0.3321885251523454,"alcohol":0.08130824362332392,"protein":0.5291610891753645,"carbohydrates":0.05734214204896607},"percent":{"fat":33,"alcohol":8,"protein":53,"carbohydrates":6},"total":{"kcal":217,"weight":63.31999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":189.76},"item_type":"recipe","recipe_id":748,"servings":4}}

 
Sulje