Ladataan... Ladataan...

Raparperimansikkakreemi

Valmistusaineet 4:lle
500 g Raparperinvarsia
3 dl sokeria
2 dl vettä
1 rkl perunajauhoja
1 l mansikoita
Lisäksi
1 l vaniljajäätelöä
Ohjeet

Koristeeksi sitruunamelissan tai mintun lehtiä, syötäviä kukkia, kuten puhtaita orvokkeja

Huuhtele raparperit. Leikkaa 2–3 sentin paloiksi.
Laita kattilaan raparperipalat, sokeri ja vesi.
Keitä pehmeiksi niin, että palat pysyvät silti koossa.
Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä, nosta kattila liedeltä ja kaada suurus kattilaan. Kiehauta nopeasti. Kun ensimmäinen kupla pulpahtaa, nosta kattila uudelleen pois liedeltä.
Kaada kreemi tarjoilukulhoon ja jäähdytä.
Lisää paloitellut mansikat kylmään kreemiin.
Tarjoa jäätelön kanssa ja koristele vaikkapa sitruunamelissan tai mintun lehdillä ja syötävillä kukilla.

Yksi annos sisältää 599 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":142,"alcohol":0,"protein":26,"carbohydrates":431},"weight":{"fat":15.38,"alcohol":0,"protein":6.38,"carbohydrates":104.76,"saturated_fat":9.13,"sugar":95.83,"fibre":4.16,"salt":0.14},"percent_raw":{"fat":0.23741115487565062,"alcohol":0,"protein":0.043761108655922594,"carbohydrates":0.7188277364684268},"percent":{"fat":24,"alcohol":0,"protein":4,"carbohydrates":72},"total":{"kcal":600,"weight":235.78,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":491.38},"item_type":"recipe","recipe_id":10192,"servings":4}}

 
Sulje