Ladataan... Ladataan...

Peruna-kesäkurpitsasose

Valmistusaineet 6:lle
600 g Peruna, punnittu kuorineen
300 g Kesäkurpitsa zucchini
3 tl Rypsiöljy
0.5 tl Ruokasuola
0 g Basilika, tuore
1 dl Vesi
Ohjeet

Lohko kuoritut perunat kattilaan ja kaada päälle kiehuvaa vettä niin paljon että perunat peittyvät. Keitä 10-15 minuuttia ja lisää sen jälkeen paloiteltu kesäkurpitsa. Keitä juuri ja juuri kypsäksi, niin että kuoren väri säilyy kauniina. Kaada keitinvesi talteen.

Survo perunat ja kesäkurpitsapalat perunasurvimella. Lisää keitinvettä noin 1 dl tai tarpeen mukaan (riippuu perunalajikkeesta).

Mausta öljyllä ja suolalla sekä halutessasi tuoreella basilikalla.

Yksi annos sisältää 98 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":24,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":66},"weight":{"fat":2.65,"alcohol":0,"protein":1.9,"carbohydrates":16.25,"saturated_fat":0.13,"sugar":0.5,"fibre":1.25,"salt":0.53},"percent_raw":{"fat":0.24724505666527039,"alcohol":0,"protein":0.07892145556774532,"carbohydrates":0.6738334877669843},"percent":{"fat":25,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":67},"total":{"kcal":98,"weight":23.21,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":169.42},"item_type":"recipe","recipe_id":1024493,"servings":6}}

 
Sulje