Ladataan... Ladataan...

Hasselbackan perunat

Valmistusaineet 4:lle
320 g Peruna, kuorineen
4 tl Rypsiöljy
0.3 tl Merisuola, vuorisuola
0.2 tl Mustapippuri
1 rkl Korppujauho
Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese ja kuori tasakokoiset perunat. (Reseptin perunan paino on kuorituista). Leikkaa tasaisimmalta puolelta perunaa millin viipale pois, niin perunat pysyvät paremmin paikallaan. Viillä ohuella terävällä veitsellä perunaan tasaisin välein viiltoja lähes pohjaan asti, niin että peruna pysyy yhtenäisenä alaosasta. Nosta perunat sopivan kokoiseen vuokaan ja pirskota päälle oljy. Pyöräytä, jotta öljyä on tasaisesti joka puolella. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä uunin alaosassa noin 1 tunti. Kokeile kypsyys tikulla. Jos perunat eivät saa tarpeeksi väriä, nosta ne ylemmäksi.

Vinkki

Nauti lisäkkeeksi liha-, kala- ja broileriruokien kera.

Yksi annos sisältää 103 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":43,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":54},"weight":{"fat":4.76,"alcohol":0,"protein":1.49,"carbohydrates":13.44,"saturated_fat":0.26,"sugar":0.49,"fibre":0.85,"salt":0.46},"percent_raw":{"fat":0.41754858122242094,"alcohol":0,"protein":0.058039553662042685,"carbohydrates":0.5244118651155362},"percent":{"fat":42,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":52},"total":{"kcal":103,"weight":21.75,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":86.99},"item_type":"recipe","recipe_id":1024756,"servings":4}}

 
Sulje