Ladataan... Ladataan...

Pastaa ja hernepestoa

Valmistusaineet 4:lle
200 g Pakasteherneitä
100 g Herneenversoja
25 kpl Manteleita
1 dl (raastettu) voimakasta juustoraastetta (esim. parmesaani)
1 kynsi valkosipulin kynttä
0.5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
0.5 tl vastapuristettua appelsiini- tai sitruunamehua
0.5 tl mustapippuria myllystä
0.25 tl suolaa
Lisäksi
400 g Pastaa
Ohjeet

Lisäksi: pastan keitinvettä.

Kaada sulaneet herneet sekoituskannuun. Pätki joukkoon huuhdotut herneenversot, lisää mantelit, juustoraaste, valkosipuli, appelsiinimehu ja öljy. Soseuta hienoksi ja tasaiseksi sauvasekoittimella.
Mausta mustapippurilla ja suolaripauksella. Lisää hernepeston joukkoon pastan keitinvettä, jos haluat siitä juoksevampaa. Tarjoa höyryävän pastan kanssa.

Vinkki

Hernepesto maistuu herkulliselta myös kalan ja kasvisten kanssa sekä ruisleivän päällä.
Vastaavan tyyppisen peston voit valmistaa myös liotetuista ja keitetyistä pavuista tai kikherneistä tai tölkkituotteista.

Yksi annos sisältää 547 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":178,"alcohol":0,"protein":75,"carbohydrates":294},"weight":{"fat":19.57,"alcohol":0,"protein":18.54,"carbohydrates":72.55,"saturated_fat":3.2,"sugar":3.87,"fibre":5.86,"salt":0.54},"percent_raw":{"fat":0.3258568338141427,"alcohol":0,"protein":0.1372255736915411,"carbohydrates":0.5369175924943163},"percent":{"fat":33,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":54},"total":{"kcal":548,"weight":124.13000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":206.52},"item_type":"recipe","recipe_id":1466,"servings":4}}

 
Sulje