Ladataan... Ladataan...

Yrttipaisti naudan ulkofileestä

Valmistusaineet 6:lle
800 g Mureaa kalvotonta naudanulkofileetä
2 rkl balsamietikkaa
2 rkl sherryä
1 rkl ruokaöljyä
0.5 kpl tuoretta basilikaruukkua
0.3 kpl tuoretta timjaminippua
1 rkl persiljaa
Valmistusohjeet

Sujauta fileepala sopivan kokoiseen muovipussiin ja pirskota lihan pinnalle balsamietikkaa, serryä ja öljyä. Lisää joka puolelle silputtuja yrttejä. Sulje pussi ja kääntele ja puristele kevyesti niin, että marinadi tasoittuu joka puolelle. Anna marinoitua pari tuntia tai yön yli jääkaapissa pussia välillä käännellen.
Ota paisti huoneenlämpöön pari tuntia ennen kypsennystä. Nosta fileepala sopivan kokoiseen uunivuokaan, jossa tilaa ei jää paljoa fileen ympärille. Jos pientä vuokaa ei ole tee paksusta foliosta kaukalo lihalle ja nosta se isoon vuokaan. Rutista marinadi pussista lihan päälle. Työnnä paistimittari lihaan niin, että kärki osuu keskikohtaan.
Kypsennä uunin toiseksi alimmalla tasolla tai keskiosassa 100–125 asteessa, kunnes paistimittarin lukema on noin 65 astetta (kuvan lihan lämpötila oli 65 astetta ja lopputulos oli erittäin hyvä).
Peitä lihavuoka foliolla ja anna lihan vetäytyä ainakin 20 minuuttia ennen viipalointia. Tarjoa liha lämpimänä pannuun kertyneellä liemellä valeltuna keitetyjen perunoiden tms. kasvislisäkkeiden kanssa.
Voit myös marinoida lihan toisen kerran ja tarjota se kylmänä esimerkiksi salaatin kanssa. Anna lihan vetäytyä haaleaksi eli noin 50 minuuttia ennen leikkaamista, niin saat ohuita viipaleita.

Yksi annos sisältää 204 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":73,"alcohol":12,"protein":116,"carbohydrates":3},"weight":{"fat":8,"alcohol":1.7,"protein":28.6,"carbohydrates":0.8},"percent":{"fat":36,"alcohol":6,"protein":57,"carbohydrates":2},"total":{"kcal":204,"weight":39.099999999999994,"percent":100}}}