Ladataan... Ladataan...

Yrttikanaa ja perunoita

Valmistusaineet 4:lle
500 g broilerin rintafileetä
1 kpl punasipuli
200 g Herkkusieniä, tuoreita tai säilöttyjä
2 rkl juoksevaa margariinia
1 tl paprikajauhetta
0.5 tl suolaa
0.25 tl mustapippuria
4 dl (1 tölkki) tomaattimurskaa
2 dl kanalientä
1 dl valkoviiniä
2 dl ranskankermaa, rasvaa 10%
1 tl timjamia
Lisäksi
8 kpl keitettyjä perunoita
Valmistusohjeet

Suikaloi broilerin fileet. Kuori ja hienonna sipuli karkeasti. Harjaa tuoreet herkkusienet, huuhtele ja viipaloi ne. Tai valuta säilötyt sienet, mutta ota liemi talteen. Sulata margariini paistinpannussa. Ruskista broilerinsuikaleita siinä pienissä erissä keskilämmöllä. Kaada ruskistuneet suikaleet kattilaan.

Kaada sienet paistinpannuun ja kypsennä sekoittaen niin, että suurin osa nesteestä haihtuu. Lisää hiukan margariinia. Kypsennä sipuli sienten kanssa. Lisää kypsymisen loppupuolella pannuun paprikajauhe ja kypsennä sitäkin hetken aikaa. Kaada ainekset kattilaan. Lisää seokseen suola, pippuri, tomaattimurska, liemi, viini, ranskankerma ja mausteet. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.

Yksi annos sisältää 373 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":122,"alcohol":16,"protein":137,"carbohydrates":98},"weight":{"fat":13.7,"alcohol":2.3,"protein":34.6,"carbohydrates":24.7},"percent":{"fat":33,"alcohol":4,"protein":37,"carbohydrates":26},"total":{"kcal":373,"weight":75.3,"percent":100}}}