Ladataan... Ladataan...

Yrteillä maustettu siika uunissa

Valmistusaineet 6:lle
800 g Siikafilee
0.5 tl Merisuola, vuorisuola
0 g mustapippuria
0 g Timjami, tuore
0 g persiljaa
30 g Sipuli
1 dl Valkoviini kuiva
1 dl Vesi
2 tl Oliiviöljy
Valmistusohjeet

Suomusta ja poista siiasta sisälmykset ja kidukset tai pyydä kauppiasta tekemään työ.

Pyyhkäise siika talouspaperilla.

Levitä sopivan kokoiseen uunivuokan muutama kevätsipuli tai persiljanoksia ja nosta päälle suolalla ja pippurilla maustettu siika. Työnnä siian vatsaonteloon pari kevätsipulia ja useita yrtinoksia. Nosta yrttejä myös siian päälle. Viipaloi sitruunasta muutama viipale ja nosta ne siian päälle ja osa viereen. Mehu valuu kypsästä sitruunasta herkullisena.

Voit lisätä vuokaan myös kasviksia esim. lohkottuja sipuleita, kesäkurpitsaa sellaisenaan paksuina viipaleina tai lohkoina. Pirskota päälle 1 dl kuivaa valkoviiniä ja vähän hyvää oliivi- tai rypsiöljyä. Ja lisää vuokaan vielä ½-1 dl kuumaa vettä.

Kypsennä 180-200 asteessa 35-45 minuuttia. Kala on kypsä kun selkäevä irtoaa helposti. Valele kalaa, jos ehdit, kypsennyksen aikana 1-2 kertaa. Pohjalla oleva viiniliemi on herkullisen makuinen kastike.

Nauti lisukkeeksi kasviksia ja esim. keitettyjä perunoita.

Kokonaisena kypsennetty kala on mehevää ja herkullista. Kala maistuu kylmänä esim. salaatissa tai eväsleivän päällä.

Vinkki

Kun saatavilla on pieniä annossiikoja, valitse niitä. Ne kypsyvät alle puolessa tunnissa.

Yksi annos sisältää 160 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":55,"alcohol":11,"protein":93,"carbohydrates":1},"weight":{"fat":6,"alcohol":1.5,"protein":23,"carbohydrates":0.3},"percent_raw":{"fat":0.34302472092945213,"alchohol":0,"protein":0.5814413031953163,"carbohydrates":0.00857719447689397,"alcohol":0.06695678139833762},"percent":{"fat":34,"alchohol":0,"protein":58,"carbohydrates":1,"alcohol":7},"total":{"kcal":159,"weight":30.8,"percent":100}}}

 
Sulje