Ladataan... Ladataan...

Wienernougat-kakku

Valmistusaineet 12:lle
3 kpl kananmunia
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Reseptin osa 2
500 g maitorahkaa
2.5 dl vispautuva vaniljakastiketta (rasvaa 12%)
150 g wienernougat-rouhetta
0.5 dl kahvia
5 kpl liivatelehtiä
Reseptin osa 3
2 dl kuohukerma
150 g wienernougat-rouhetta
2 tl vaniljasokeria
Valmistusohjeet

Voitele ja jauhota vuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa kattilassa, sekoita tasaiseksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää vaahtoon vuorotellen voi-suklaa-seosta ja jauhoseosta. Sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa n. 50 min. Anna seistä hetki ja irrota sitten vuoasta. Leikkaa kahtia ja laita alapuoli vuokaan. Kostuta mehulla. Suojaa yläpuoli kelmulla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Lisää maitorahka ja wienernougat-rouhetta. Liota puristetut liivatelehdet kuumaan kahviin. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte kakkuvuokaan. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

Irrota kakku vuoasta ja aseta päälle kakun yläpuoli. Vaahdota kuorrutteen kerma. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Peitä kakku ohuelti. Lisää loppuun kermaan wienernougat-rouhe. Pursota ja koristele.

Vinkki

Wienernougat-rouheen tilalla voit käyttää myös suklaarouhetta.

Yksi annos sisältää 372 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":155,"alcohol":0,"protein":48,"carbohydrates":169},"weight":{"fat":17.1,"alcohol":0,"protein":11.8,"carbohydrates":41.9},"percent":{"fat":42,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":45},"total":{"kcal":371,"weight":70.8,"percent":100}}}