Ladataan... Ladataan...

Vuohenjuusto-perunakakku

Valmistusaineet 4:lle
1 tl öljyä
1 tl timjamia
3 kpl valkosipulin kynttä
1 l perunaa (rosamunda) kuorittuina lohkoina
2 kpl kananmunaa
1 tl suolaa
0.5 tl vastajauhettua mustapippuria
Pinnalle
1 dl vähärasvaista juustoraastetta
10 kpl kirsikkatomaattia puolitettuna
1 dl yrttejä hienonnettuna, esim. basilikaa, persiljaa, timjamia, oreganoa
Täyte
1 tl ruokaöljyä
3 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 dl hienonnettua sipulia
2 dl tomaattimurskaa
0.5 tl suolaa
0.25 tl vastajauhettua mustapippuria
200 g Kevyt-vuohenjuustoa
Valmistusohjeet

Hienonna valkosipulinkynnet. Kypsennä perunat suolalla maustetussa vedessä. Soseuta perunat. Kuullota öljyssä timjami sekä valkosipuli ja sekoita perunan joukkoon. Lisää kananmunat ja mausta suolalla ja pippurilla. Pane puolet perunaseoksesta leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 20 cm. Valuta täyte päälle ja leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi päälle. Laita loput perunaseoksesta päälle. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Pane puolitetut kirsikkatomaatit kakun päälle ja ripottele yrtit pinnalle. Ripottele juustoraaste ja kuorruta 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa lisäkkeeksi raikasta vihreää salaattia tai tarjoa lisäkkeenä.

Yksi annos sisältää 375 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":173,"alcohol":0,"protein":78,"carbohydrates":124},"weight":{"fat":18.9,"alcohol":0,"protein":19.1,"carbohydrates":30.6},"percent":{"fat":46,"alcohol":0,"protein":21,"carbohydrates":33},"total":{"kcal":375,"weight":68.6,"percent":100}}}