Ladataan... Ladataan...

Villiriisirisotto

Valmistusaineet 4:lle
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynsiä
1 kpl punainen paprika
1 rkl öljyä
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
0.5 tl suolaa
0.25 tl mustapippurirouhetta
0.5 dl puristettua sitruunamehua
2 dl kikherneitä tölkistä
1 dl kuivattuja aprikooseja
1 dl cashewpähkinöitä
5 dl keitettyä tummaa riisiä
Reseptin osa 2
1 kpl limetti
200 g vihersalaattia (sis. lehtisalaattia, kurkkua ja tomaattia)
Valmistusohjeet

Hienonna sillä aikaa sipulit sekä valkosipuli ja kuutioi paprika. Kuullota kasviksia hetki öljyssä ja mausta jeeralla, suolalla ja pippurilla. Huuhtele kikherneet ja pilko kuivatut aprikoosit ja lisää ne sekä pähkinät kasvisten joukkoon. Yhdistä lopuksi joukkoon myös pakkauksen ohjeen mukaan kypsennetty riisi. Tarjoillessa leikkaa limetistä viipaleita koristeeksi. Tarjoa lisänä vihersalaattia.

Vinkki

Voit halutessasi paahtaa pähkinöitä hetken kuivalla pannulla ennen kuin lisäät ne ruokaan, jolloin niiden maku voimistuu.

Yksi annos sisältää 362 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":114,"alcohol":0,"protein":43,"carbohydrates":205},"weight":{"fat":12.4,"alcohol":0,"protein":10.5,"carbohydrates":50.5},"percent":{"fat":31,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":57},"total":{"kcal":362,"weight":73.4,"percent":100}}}