Ladataan... Ladataan...

Viljaisa jauhelihakeitto

Valmistusaineet 4:lle
300 g vähärasvaista jauhelihaa (rasvaa 7-10%)
1 rkl rypsiöljyä
2 kpl sipulia
1 l vettä
3 rkl kasvis- tai lihafondia
1 dl riisi-viljaseosta
1 kpl punainen paprika
1 kpl keltainen paprika
2 kpl varsisellerin vartta viipaloituna
200 g Vihreitä papuja tai pakastettuja herneenpalkoja
2 tl timjamia
0.5 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl tuoretta silputtua persiljaa
Valmistusohjeet

1. Paista huoneenlämpöinen jauheliha. Lisää suikaloidut sipulut ja anna kuullottua hetki.
2. Lisää suurimot, kiehuva vesi, fondi ja kuivattu timjami. Keitä hiljalleen 15-20 minuuttia viljan kypsymisajan mukaan.
3. Lisää paloitellut paprikat, selleriviipaleet ja pavut tai herneenpalot.
4. Mausta keitto mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Anna kiehua vielä hiljalleen 5-10 minuuttia.
5. Tarkista maku, suurimoiden kypsyys ja ripottele koristeeksi tuoretta persiljaa.

Yksi annos sisältää 281 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":89,"alcohol":0,"protein":83,"carbohydrates":109},"weight":{"fat":10,"alcohol":0,"protein":21,"carbohydrates":27.4},"percent":{"fat":32,"alcohol":0,"protein":30,"carbohydrates":39},"total":{"kcal":281,"weight":58.4,"percent":100}}}