Ladataan... Ladataan...

Viinimarjasorbetti

Valmistusaineet 4:lle
5 g Mustaherukoita
250 g Punaherukoita (reilu dl/annos)
2 dl vichyä
3 rkl sokeria
3 kpl valkuaista
Valmistusohjeet

Soseuta viinimarjat kulhossa sauvasekoittimella.
Lisää vichy ja sokeri.
Kaada seos pakastuksen kestävään kulhoon.
Laita astia pakkaseen kahdeksi tunniksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella ja sekoita ne jo hieman jäätyneeseen viinimarjaseokseen.
Laita astia uudelleen pakastimeen, anna jäätyä 30 minuuttia ja vatkaa seosta haarukkavatkaimella tai vispilällä.
Jatka sekoittamista puolen tunnin välein, kunnes seos muutaman tunnin kuluttua on valmista tarjoiltavaksi.
Lusikoi annosmaljoihin tai ota palloja jäätelöraudalla ja tarjoile heti.

Yksi annos sisältää 80 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":3,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":62},"weight":{"fat":0.3,"alcohol":0,"protein":3.5,"carbohydrates":14.4},"percent":{"fat":3,"alcohol":0,"protein":19,"carbohydrates":78},"total":{"kcal":80,"weight":18.2,"percent":100}}}