Ladataan... Ladataan...

Viinikukko uunissa ja riisiä

Valmistusaineet 4:lle
600 g (4 kpl) marinoituja broilerin koipi-reisipaloja
2 rkl ruokaöljyä
200 g Pekoni, filee, rasvaa 18 g
10 kpl salottisipulia
3 kpl valkosipulinkynttä
500 g Herkkusieniä
0.5 dl punaviiniä
Kastike:
2 dl punaviini
20 g Kalafondia
0.5 tl suolaa
1 rkl sokeria
0.25 tl mustapippuria
30 g Tummaa kastikesuurustetta (vajaa rkl/annos)
1 rkl timjamia
Lisäkkeeksi
2 dl riisiä
Valmistusohjeet

Ruskista broilerinpalat öljyssä kullanruskeiksi ja pane ne uunivuokaan tai -pataan.
Kuutioi pekoni ja ruskista se omassa rasvassaan. Lisää pannulle kuoritut sipulit, hienonnetut valkosipulinkynnet ja muutaman minuutin kuluttua kokonaiset herkkusienet.
Kaada seos broilerinpalojen päälle uunivuokaan. Lorauta joukkoon tilkka punaviiniä ja peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla. Pane vuoka 200-asteiseen uuniin 30–40 minuutiksi.
Keitä punaviiniä ja fondia kovalla tulella muutama minuutti. Suurusta ja mausta kastike.
Ota broilerivuoka uunista ja kaada kastike palojen päälle. Jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia. Ripottele valmiin ruoan päälle tuoretta timjamia tai persiljaa.

Vinkki

Tarjoa keitetyn riisin ja salaatin kera.

Yksi annos sisältää 824 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":297,"alcohol":42,"protein":280,"carbohydrates":205},"weight":{"fat":32.7,"alcohol":5.9,"protein":69.2,"carbohydrates":50.7},"percent":{"fat":36,"alcohol":5,"protein":34,"carbohydrates":25},"total":{"kcal":823,"weight":158.5,"percent":100}}}