Ladataan... Ladataan...

Vihreä fetasalaatti

Valmistusaineet 4:lle
0.5 kpl tuoretta, vihreää parsakaalia
2 dl Tuoretta pinaattia
1 kpl (iso) Valmista gourmet-salaattisekoitusta
0.5 kpl (keskik.) purjosipulia
2 varsi lehtisellerin vartta
2 dl sitruunamehua
1 dl limettimehua
0.5 dl oliiviöljyä
0.5 tl rouhittua merisuolaa
0.5 tl (rouhittu) rouhittua mustapippuria
175 g fetajuustoa
6 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
2 tl valkoviinietikkaa
Valmistusohjeet

Lisäksi tarvitset ruohosipulia silputtuna.

Kuori ja poista parsoista kovat kannat. Höyrytä parsat nopeasti kattilassa. Jäähdytä ja paloittele. Huuhdo ja kuivaa pinaatinlehdet ja poista lehdistä kannat.
Pane isoon salaattikulhoon pinaatinlehdet, salaattisekoitus, pieneksi suikaloitu purjo ja lehtisellerinvarret. Purista päälle sitrusmehut, öljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita. Vuole fetajuustosta lastuja salaatin sekaan.
Valmista uppomunat. Kuumenna kattilassa kiehuvaksi noin litra vettä ja lisää valkoviinietikka. Riko lasiin yksi muna kerrallaan ja kumoa muna kiehuvaan veteen. Kokoa varovasti lusikalla valkuainen keltuaisen ympärille. Kypsennä kutakin munaa noin kolmen minuutin ajan ja nosta se sitten reikäkauhalla kattilasta talouspaperille kuivumaan.
Halkaise munat, ripottele päälle ruohosipulisilppua, rouhittua suolaa ja pippuria ja nosta munat salaatin sekaan. Tarjoa salaatti lämpimien Valkosipulilastujen kera (resepti löytyy Kiloklubin kannasta).

Yksi annos sisältää 375 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":272,"alcohol":0,"protein":86,"carbohydrates":17},"weight":{"fat":29.3,"alcohol":0,"protein":20.8,"carbohydrates":4.2},"percent_raw":{"fat":0.7245651040410902,"alchohol":0,"protein":0.22942407954762714,"carbohydrates":0.04601081641128253,"alcohol":0},"percent":{"fat":72,"alchohol":0,"protein":23,"carbohydrates":5,"alcohol":0},"total":{"kcal":375,"weight":54.300000000000004,"percent":100}}}

 
Sulje