Ladataan... Ladataan...

Vietnamilaiset riisipaperirullat

Valmistusaineet 20:lle
134 g Riisipaperia (yksi pakkaus)
200 g Broilerijauhelihaa
1 dl Cashewpähkinää
0.5 tl Suolaa
1 kpl (iso) Porkkana
0.25 kpl (iso) Kurkku
1 dl Tuoretta korianteria
5 kpl Salaattisipulia
Dippikastike
1 rkl Kalakastiketta
1 rkl Soijakastiketta
1 kpl Limetin mehu
1 dl Sokeria
0.25 kpl Hienonnettu tuore chili
1 kynsi Hienonnettu valkosipulin kynsi
Valmistusohjeet

Ruskista pähkinät pinnoitetulla pannulla ilman rasvaa. Siirrä pähkinät pois ja laita jauheliha ruskistumaan. Mausta jauheliha suolalla. Rouhi pähkinät veitsellä pienemmiksi, kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi sekä leikkaa kurkku pieniksi tikuiksi. Hienonna korianteri ja salaattisipulit. Yhdistä täytteen ainekset.

Kaada matalalle lautaselle kiehuvan kuumaa vettä. Kasta riisipaperit veteen pari arkkia kerrallaan ja pidä muutaman sekunnin ajan. Kun paperi pehmenee, siirrä se työlaudalle.

Lusikoi noin kaksi ruokalusikallista täytettä paperin alaosaan. Taita alareuna täytteen päälle, sitten sivut ja pyöritä rullaksi. Täytä loput rullat samalla tavoin. Säilytä rullia jääkapissa tarjoiluhetkeen asti.

Yhdistä dippikastikkeen ainekset. Jaa kastike pieniin tarjoiluastioihin, jotta jokainen ruokailija saa oman kulhon dippailuun.

Vinkki

Valmistusaika on noin 30 minuuttia.

Yksi annos sisältää 79 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":19,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":46},"weight":{"fat":2.2,"alcohol":0,"protein":3.5,"carbohydrates":11.6},"percent_raw":{"fat":0.24333029608074389,"alchohol":0,"protein":0.1760258834550609,"carbohydrates":0.5806438204641952,"alcohol":0},"percent":{"fat":24,"alchohol":0,"protein":18,"carbohydrates":58,"alcohol":0},"total":{"kcal":79,"weight":17.3,"percent":100}}}

 
Sulje