Ladataan... Ladataan...

Veloutékastike

Valmistusaineet 8:lle
50 g Voita
0.75 dl vehnäjauhoja
10 dl Liha-/kala-/kasvislientä (fondista)
Ohjeet

Yhdistä jauhot sulatettuun voihin. Sekoittele suurusta puukauhalla miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia, tai kunnes se on kullankeltaista.
Ota kattila liedeltä ja anna suuruksen jäähtyä. Lisää kuuma liemi pienissä erissä ohuena nauhana suurukseen ja sekoita koko ajan voimakkaasti.
Kuumenna kastike kiehuvaksi edelleen sekoittaen. Vähennä levyn lämpöä ja anna kastikkeen poreilla 10 minuuttia. Sekoita kastiketta silloin tällöin. Mausta.

Vinkki

Tomaattikastike
Sekoita suurukseen kolme ruokalusikallista tomaattipyreetä ja lopuksi pieniksi kuutioiksi paloittelemaasi tomaatin maltoa. Voit lisätä kastikkeeseen myös tuoretta basilikaa.

Hummerikastike
Tee hummeriliemi hummerifondista pullon ohjeen mukaan. Sekoita kastikkeen joukkoon puolen sitruunan mehu, kaksi ruokalusikallista tomaattipyreetä ja kaksi ruokalusikallista silputtua rakuunaa. Mausta ripauksella sokeria, suolaa ja valkopippuria. Voit lisätä kastikkeeseen myös sata grammaa kuorittuja katkarapuja. Tarjoa vaalean kalan kanssa.

Yksi annos sisältää 128 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":57,"alcohol":0,"protein":26,"carbohydrates":45},"weight":{"fat":6.28,"alcohol":0,"protein":6.32,"carbohydrates":11.17,"saturated_fat":3.31,"sugar":5.05,"fibre":0.71,"salt":12.59},"percent_raw":{"fat":0.44688422302949865,"alcohol":0,"protein":0.19994958498739981,"carbohydrates":0.3531661919831014},"percent":{"fat":45,"alcohol":0,"protein":20,"carbohydrates":35},"total":{"kcal":128,"weight":45.43000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":137.34},"item_type":"recipe","recipe_id":1185,"servings":8}}

 
Sulje