Ladataan... Ladataan...

Vegaanin mustikkapiirakka

Valmistusaineet 15:lle
3 dl vehnäjauhoja
4.5 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria
0.1 rkl suolaa
1 rkl leivinjauhetta
6 rkl siirappia
2 dl rypsiöljyä
10 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
3 tl vaniljasokeria
Valmistusohjeet

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää siirappi ja rypsiöljy ja sekoita murumainen taikina. Laita puolet taikinasta halkaisijaltaan 26 cm vuokaan. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauho ja vaniljasokeri. Kaada vuokaan. Ripottele pinnalle loput taikinasta. Paista uunin alimmassa osassa 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Vinkki

Voit myös käyttää muitakin marjoja.

Halutessasi tarjoa lisukkeena jäätelöä tai vaniljakastiketta. Muista merkitä ne erikseen Kiloklubissa.

Yksi annos sisältää 290 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":123,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":153},"weight":{"fat":13.5,"alcohol":0,"protein":3.4,"carbohydrates":37.6},"percent":{"fat":43,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":53},"total":{"kcal":289,"weight":54.5,"percent":100}}}