Ladataan... Ladataan...

Vasikanfileetä ja muhennettua mustajuurta

Valmistusaineet 4:lle
800 g Vasikansisäfileetä
0.5 tl mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
1 kpl ruukku tuoretta salviaa
0.5 tl merisuolaa
1 ruukku kirveliä (ruukku)
Mustajuurimuhennos
1500 g Mustajuurta
1 kpl sitruunaa
2 rkl voita
1.5 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
0.5 tl vastarouhittua valkopippuria
0.5 kpl kirveliruukkua (tuore) hienonnettuna
Valmistusohjeet

Puhdista vasikanfilee kalvoista ja liiasta rasvasta ja anna lämmetä huoneenlämpöiseksi.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Voitele filee oliiviöljyllä ja rouhi päälle pippuria.
Paista fileetä kuumalla pannulla voin ja öljyn seoksessa kummaltakin puolelta viiden minuutin ajan, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Viimeistele lihan kypsennys uunissa, fileen paksuudesta riippuen noin 5-10 min. Lihan tulee olla sisältä vielä kauniin roosaa.
Ota file uunista, ripottele päälle suolaa ja pane filee lepäämään tuoreiden yrttien päälle. Kääntele fileetä noin minuutin välein viiden minuutin ajan. Siisti lihan pinta.
Tarjoile liha ohuina siivuina muhennetun mustajuuren kera.
Valmista mustajuurimuhennos kuorimalla mustajuuret ja hieromalla niiden pintaan sitruunaa tummumisen estämiseksi.
Leikkaa mustajuuret 2-3 cm:n paloiksi ja keitä kattilassa palojen paksuudesta riippuen 10-15 min, kunnes ne ovat al dente.
Pane mustajuuret pannulle ja kuullota ne voissa. Älä anna ruskistua. Lisää joukkoon ensin 1 dl kermaa ja anna imeytyä. Lisää kermaa vähitellen, kunnes se ei enää imeydy.
Mausta valkopippurilla ja lisää lopuksi kirveli.

Yksi annos sisältää 695 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":330,"alcohol":0,"protein":196,"carbohydrates":169},"weight":{"fat":36.6,"alcohol":0,"protein":49,"carbohydrates":42.1},"percent":{"fat":47,"alcohol":0,"protein":28,"carbohydrates":24},"total":{"kcal":695,"weight":127.69999999999999,"percent":100}}}